Info

Wat is het Olympic Festival?

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 zullen de Olympische Spelen in Parijs plaatsvinden. Sinds 2017 organiseert het International Olympisch Comité (IOC) wereldwijd Olympic Festivals met als doel de Olympische Spelen naar de lokale bevolking te brengen en sport te introduceren bij een breder publiek.

Gedurende de Olympische Spelen opent het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de deuren van het Olympic Festival in Middelkerke voor meer dan 45.000 fans. Het strand wordt omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische sfeer van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken en sport beleven.


Olympisch Dorp

Het evenementenstrand, in de schaduw van het SILT, wordt een ‘Olympisch Dorp’: een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om het Team Belgium in Parijs een hart onder de riem te steken. Met de voetjes in het zand de belangrijkste olympische wedstrijden live vanuit Parijs meepikken, of zelf sportief bezig zijn op het strand, de zee of de dijk onder leiding van verschillende sportfederaties. Een cocktail drinken bij de beachbar en genieten van optredens van verschillende Belgische artiesten en dj’s, Middelkerke wordt dé place to be.

Wie uiteraard ook niet mag ontbreken, zijn de Belgische atleten. Alle atleten van Team Belgium die een top 8-notering behalen in Parijs komen drie dagen later naar Middelkerke om uitgebreid gehuldigd te worden op het Olympic Festival.

Beachbar met eten en drinken

Kijk naar de Olympische Spelen op groot scherm

Live concerten met Belgische artiesten & dj’s

Medaillevieringen

Meet & greets en interviews met Team Belgium-atleten

Sportinitiaties & demo’s

Kids Village

Team Belgium Shop

Hospitality & private evenementen

Top