Nieuws

Olympic Festival nog tot 11 augustus de plek voor fans in België
29/07/2024, 14:06

Het was de burgemeester van Middelkerke Jean-Marie De Decker die het vuur mocht aansteken op het podium en daarmee het Olympic Festival officieel openen. Het strand naast het nieuwe casinogebouw het SILT is nog t.e.m. 11 augustus de plek voor Belgische sportfans om de olympische sfeer op te snuiven.

Straffe Belgische olympische geschiedenis bij elkaar op het podium in Middelkere vrijdagavond. Burgemeester De Decker (zelf als judocoach op 5 Olympische Spelen) werd geflankeerd door Gaston Roelants (4 Olympische Spelen en goud in Tokio 60 jaar geleden) en Dominique Monami (brons in Sydney). Zij verklaarden het Olympic Festival geopend voor 17 dagen. Ook voor het podium, tussen de genodigden, heel wat olympische toppers: Gella Vandecaveye, Harry van Barneveld, Paul Vermeiren, ... Daan – die met Victory de officiële Belgische olympische hymne afleverde – zette het feest in dat rond middernacht door DJ Tom Demyttenaere werd afgesloten. En daarmee is de toon gezet voor de komende veertien dagen.

Foto’s van de openingsavond vind je HIER

Elke dag van 10u tot middernacht kan je op het Olympic Festival terecht om de olympische actie op grote tv-schermen te volgen, om atleten die terugkeren uit Parijs te vieren, om ‘s avonds artiesten en dj’s bezig te zien en horen, om te genieten in de gezellige beach bar of van één van de originele activaties... en om zelf aan sport doen in één van de vele initiaties die elke dag worden opgezet. Dichter bij Parijs zal je in België nergens komen. Het Olympic Festival is dan ook het perfecte uitje voor wie aan de kust verblijft of vanuit het binnenland een dagje de olympische sfeer wil proeven.

Het Olympic Festival verwacht zo’n 40.000 bezoekers. Het is alle dagen gratis toegankelijk, behalve op de momenten waarop de topartiesten op het podium staan: nu zondag DJ Ketnet en Metejoor, zaterdag 3 augustus Tourist LeMCen Gustaph en op zaterdag 10 augustus Buscemi. Tickets voor deze momenten kosten 20 euro, kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang en zijn vanaf nu te bestellen via HIER

Middelkerke is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Van overal aan de kust kan je de kusttram naar Middelkerke nemen. Wie van verder komt, neemt best de trein tot in buurgemeente Oostende en daar de kusttram. Kom je toch met de auto dan zijn er vier nabijgelegen betaalparkings: Bovenparking Duinenweg, Rene Mouchotteplein, Parking Koninginnelaan en Middelkerke centrum.

Het Olympic festival is een samenwerking tussen het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo.


Top