Nieuws

Parijs 2024: BOIC stelt het LOTTO Belgium House voor, in samenwerking met de Nationale Loterij
14/02/2023, 08:00

Naar aanleiding van 500 dagen tot de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs 2024, stelde het BOIC, in samenwerking met de Nationale Loterij, het ‘LOTTO Belgium House’ officieel voor. Het LOTTO Belgium House wordt dé ontmoetingsplaats voor Belgische atleten en supporters in het hartje van Parijs.
De nabijheid van de Spelen betekent een enorme opportuniteit voor atleten, fans en iedereen die Team Belgium een warm hart toedraagt. Een extra reden voor het BOIC om een hospitality-house te organiseren in Parijs tijdens de Spelen, van 26 juli tot 11 augustus 2024. Een tijdelijke ontmoetingsplaats in Parijs voor de olympische atleten en de aanwezige achterban.
Het LOTTO Belgium House neemt zijn intrek in de Salons Hoche, een prachtige en ruime eventlocatie in hartje Parijs, op een steenworp van de Arc de Triomphe. Ook Place de la Concorde en de Eiffeltoren, waar onder andere de aankomst van het wegwielrennen zal plaatsvinden en beachvolleybal en urban sports zoals 3x3 basketbal gespeeld worden, liggen vlakbij. De Salons Hoche bieden een fantastisch kader om onze atleten van Team Belgium te huldigen in een omgeving die Belgische uitmuntendheid op het gebied van gastronomie, kunst, muziek en technologie in de verf zet. Dit alles in een gezellige 'Belgische' sfeer.
Voor de organisatie, uitwerking en marketing van het LOTTO Belgium House koos het BOIC voor het gezamenlijke voorstel van het Belgische sportbedrijf Golazo en zijn Franse partner Eventeam.

Wat mag de Team Belgium-fan verwachten?

Het LOTTO Belgium House wordt dé place to be voor Belgische fans tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Topprestaties vieren met de atleten, genieten van bekende Belgische dj’s en artiesten of culinaire specialiteiten, wedstrijden op groot scherm bekijken of gewoon verbroederen met landgenoten: het maakt allemaal deel uit van de olympische ervaring die het LOTTO Belgium House wil bieden.
Overdag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud, sportdemonstraties en een sportbar en bistro om gezellig samen te zijn in een Team Belgium sfeer. ’s Avonds wordt er gefeest in de zaal met het grote podium met Belgische dj’s en artiesten én met de atleten die na hun laatste wedstrijd komen meevieren. Medaillewinnaars krijgen er een extra ceremonie! De hele dag door kan de Belgische sportfan er genieten van de Belgische keuken of even halthouden in de shop waar Team Belgium-kledij en merchandise te koop zijn.
Het Belgium House zal 2000 fans per dag ontvangen, verdeeld over een dag- en een avondsessie. In totaal kunnen er dus over de hele periode van de Spelen meer dan 30.000 supporters terecht. Tickets voor overdag zullen te koop zijn vanaf 15 euro, voor de avondsessies vanaf 25 euro en er is telkens een drankje inbegrepen in het ticket. De verkoop zal dit najaar van start gaan. Wie op de hoogte wil blijven van de ticketverkoop, kan zich inschrijven in de Team Belgium Club via de website van het BOIC.
Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Ik ben trots dat we als BOIC weer een Belgium House kunnen organiseren. Het is een ambitieus project, dat we als BOIC nooit alleen kunnen organiseren. Daarom is de steun van partners zoals de Nationale Loterij en Buitenlandse Zaken zo belangrijk. Met Les Salons Hoche hebben we een toplocatie gevonden, in het hartje van Parijs op wandelafstand van de Arc de Triomphe. Het is een ideale uitvalsbasis en verzamelplaats voor de Belgen die hopelijk talrijk naar Parijs zullen afreizen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk zo’n Belgium House is voor de atleten, hun familie en hun vrienden, en alle Belgische supporters.”

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Na de Spelen van Tokio in 2020 en Peking in 2022 kunnen we eindelijk weer dromen van volle stadions met Belgische supporters. Dat we daarbij ook een Belgium House kunnen aanbieden, met enkele typisch Belgische accenten, is een belangrijke extra troef als onderdeel van een olympische ervaring. Ik wil hierbij nogmaals de verschillende partners bedanken die hun schouders mee onder dit project willen zetten. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om dit LOTTO Belgium House te organiseren.”
Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij: “Wie ‘sport’ zegt kan niet om Lotto heen. Al bijna 90 jaar zorgen onze spelers ervoor dat we met de Nationale Loterij sport in heel België op heel diverse manieren kunnen ondersteunen: van meer dan 25 Nationale ploegen tot de seingevers in de wielerkoersen. De Olympische Spelen zijn natuurlijk voor elke sporter het allerhoogste goed en ook daar zijn Lotto en de Nationale Loterij een onmisbare schakel in het succes van de Belgen, vanaf de eerste stappen van beloftevolle sporters tot aan het absolute summum: een medaille op het allerhoogste niveau. Dankzij onze steun aan het Be Gold-programma krijgen jonge sporters een professionele omkadering. Later kunnen ze genieten van de steun die we geven aan het BOIC & Paralympisch Comité om te schitteren op een Olympiade. Verwezenlijken ze hun grote droom als topatleet, dan betaalt de Nationale Loterij met zeer veel trots een welverdiende premie. Door de naam van ons populairste spel te verbinden aan het Lotto Belgium House zorgen we er nu ook voor dat de Belgische fans zullen kunnen meegenieten van deze gloriemomenten en de onvergetelijke Olympische sfeer. Lotto is van en voor alle Belgen en dat willen met onze steun aan het Lotto Belgium House ook uitdragen.”
Thomas Briels, viervoudig-Olympiër en Olympisch kampioen hockey met de Red Lions in Tokio 2020: “Sport brengt mensen dichter bij elkaar en daarvoor is een Belgium House het perfecte voorbeeld van. Een ontmoetingsplaats waar we samen unieke sport momenten en emoties kunnen beleven. Ik vind het een top idee, ook een plaats waar je hulp kan vragen, ideeën uitwisselen, successen vieren maar ook eventueel troost kunt vinden.”
“De voorbereiding op Olympische Spelen is altijd zwaar en lang en ook het Olympisch tornooi kan slepend zijn, waar je veel focus moet houden. Het is heel fijn als je familie in de buurt is om even te kunnen ontspannen en mensen te zien die je graag ziet.”
Noor Vidts, Olympiër en vierde op de zevenkamp van Tokio 2020: “Een Belgium House lijkt me fantastisch. Belgische fans en atleten kunnen er elkaar ontmoeten en ook fans die niet aan (gewenste) tickets geraakten kunnen zo mee samen en van dichtbij supporteren en de sfeer opsnuiven die de Olympische Spelen met zich meebrengt. Er kunnen samen unieke momenten worden beleefd en emoties met elkaar worden gedeeld.”
Ook over wat het Belgium House en de Belgische supporters voor haar kunnen betekenen is Noor duidelijk: “Ik denk dat het in de eerste plaats een enorme boost zal geven. Het krijgen/horen van de support van de vele mensen die achter jou staan en in jou geloven kan zorgen voor vleugels. Daarnaast is het geweldig om je emoties na de wedstrijd met je familie en vrienden te kunnen delen en samen te kunnen vieren of troost te vinden en om al je verhalen kwijt te kunnen.”
Belgium House op de Olympische Spelen
Het vorige Belgium House van deze grootorde dateert van de Spelen van Londen in 2012 met de Middle Temple als decor. In 2012 ontving het Belgium House 30.000 gasten.
Voor de Spelen van Rio in 2016 was er enkel een hospitality house ‘Casa Belgium’ waarbij het BOIC vier ‘Team Belgium parties’ organiseerde gedurende de Spelen. De Spelen van Tokio 2020 vonden plaats zonder toeschouwers.Top