Programma

Activiteiten

Op het Olympic Festival vinden elke dag verschillende animaties, activaties, sportinitiaties en optredens plaats. De belangrijkste olympische wedstrijden in Parijs worden live uitgezonden op grote schermen op het terrein, waarbij de wedstrijden van de Team Belgium-atleten altijd voorrang krijgen. Een cocktail drinken bij de beachbar en genieten van optredens van verschillende Belgische artiesten en dj’s, Middelkerke wordt de ideale plek om samen te supporteren en hopelijk meermaals samen te vieren.

Naast sport kijken kan je op het Olympic Festival ook zelf aan sport doen. Onder leiding van verschillende sportfederaties zullen er elke dag tussen 10:00 – 18:00 gratis initiaties gegeven worden. Om in de olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zoveel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs. De initiaties vinden telkens plaats op het strand van de site van het Olympic Festival of op het Epernayplein voor het casinogebouw SILT.

Huldiging Belgische sporters

De Belgische sporters worden uiteraard gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs. Maar sommigen keren na hun deelname ook terug naar België. De Belgische atleten die op de Olympische Spelen in Parijs in de top 8 eindigen worden drie dagen na hun prestatie nogmaals gehuldigd op het Olympic Festival waar ze uitgebreid in de bloemetjes gezet zullen worden.

Toegang tot het Olympic Festival is gratis met uitzondering van drie momenten. Op deze momenten komen er bekende Belgische artiesten en dj’s optreden en zal er een ticket nodig zijn om toegang te hebben tot het Olympic Festival. Meer informatie en tickets voor het Olympic Festival kunnen hier gekocht worden.

Wens je graag meer informatie over wat er te beleven is op het Olympic Festival? Hieronder kan je telkens per dag het detailprogramma vinden.

Detailprogramma*

Vrijdag 26 juli Bekijk het programma
Zaterdag 27 juli Bekijk het programma
Zondag 28 juli Bekijk het programma
Maandag 29 juli Bekijk het programma
Dinsdag 30 juli Bekijk het programma
Woensdag 31 juli Bekijk het programma
Donderdag 1 augustus Bekijk het programma
Vrijdag 2 augustus Bekijk het programma
Zaterdag 3 augustus Bekijk het programma
Zondag 4 augustus Bekijk het programma
Maandag 5 augustus Bekijk het programma
Dinsdag 6 augustus Bekijk het programma
Woensdag 7 augustus Bekijk het programma
Donderdag 8 augustus Bekijk het programma
Vrijdag 9 augustus Bekijk het programma
Zaterdag 10 augustus Bekijk het programma
Zondag 11 augustus Bekijk het programma

*programma onder voorbehoud van wijzigingen

Live uitzendingen

Tijdens het Olympic Festival worden de belangrijkste olympische wedstrijden live vanuit Parijs uitgezonden op de grote tv-schermen op het terrein. Op de schermen zullen we altijd de wedstrijden van de sporters van Team Belgium voorrang geven. Wanneer kom jij jouw favoriete sporter aanmoedigen?

Huldigingen

De Belgische sporters worden uiteraard gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs. Maar sommigen keren na hun deelname ook terug naar België. Om deze sporters te laten vieren met al hun fans op het thuisfront zorgen wij in Middelkerke ook voor een huldiging! Zorg dat je erbij bent! Dit is dé kans om bij de huldiging te zijn van jouw favoriete sporter.

Sportinitiaties

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival worden dagelijks activiteiten georganiseerd onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in een olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zo veel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs. Hou deze pagina in de gaten en ontdek binnenkort wanneer jouw favoriete sport aanwezig is op het Olympic Festival.

Top